Tours Rethymno

 Μπορείτε να δημιουργήσετε εσείς το πρόγραμμα της εκδρομής ή των δραστηριοτήτων που θέλετε να ακολουθήσετε ή  να ενημερωθείτε από εμάς για περιηγήσεων δραστηριοτήτων

Chania Taxi Services   Επικοινωνήστε μαζί μας:

Tel. +30 6949973794

ΡΕΘΥΜΝΟ
Το Ρέθυμνο, ένας νομός ανάμεσα στα Χανιά και το Ηράκλειο, βρέχεται στα βόρεια από το Κρητικό και στα νότια από το Λιβυκό πέλαγος. Η πρωτεύουσά του, η γραφική πόλη του Ρεθύμνου, αρχικά χτισμένη στο ακρωτήρι της βόρειας ακτής, αναπτύχθηκε αργότερα παράλληλα με την εκπληκτική βόρεια αμμώδη παραλία μήκους 13 χιλιομέτρων.   

ΦΟΡΤΕΤΣΑ

Η Φορτέτσα του Ρεθύμνου ξεκίνησε να χτίζεται το 1573 και σηματοδοτεί την οριστική εδραίωση των βενετών. Στη φάση αυτή εντάσσεται η ανέγερση πολυτελών δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων.

ΠΛΑΚΙΑΣ 
Ο Πλακιάς είναι παραθαλάσσιος τουριστικός οικισμός στο νομό Ρεθύμνου στην νότια Κρήτη. Στο κέντρο της περιοχής της Γιαλιάς και δίπλα από τα ερείπια της Μινωϊκής πόλης Λαμων, λίγοι ψαράδες έκτισαν έναν μικρό οικισμό. Τον ονόμασαν Πλακιά, γιατί αποτελεί συνέχεια μιας υποθαλάσσιας πλάκας, και βρίσκεται στη μέση της νότιας ακτής της Κρήτης.

Μέσα στο γεωφυσικό σύνολο της Γιαλιάς, αξίζει κανείς να επισκεφτεί τοποθεσίες που έχουν ιδιαίτερη φυσική ομορφιά όπως το φαράγγι του Πρέβελη, όπου ο Μεγάλος Ποταμός, μέσα σε δάσος από Φοινικόδεντρα, εκβάλλει σε υπέροχη αμμουδιά, το φαράγγι Κουρταλιώτης , με πανέμορφους καταρράκτες, από νερό που βγαίνει από τα έγκατα της γής, χειμώνα – καλοκαίρι και το φαράγγι του Κοτσυφού.


Η παραλία του Πλακιά ξεκινάει από το χωριό και επεκτείνεται προς τα ανατολικά. Είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες στην Κρήτη και ικανοποιεί ταυτόχρονα όλα τα γούστα. Άλλες παραλίες κοντά στην περιοχή, με κρυστάλλινα νερά είναι Άγιος Παύλος, Τριόπετρα, Λίγκρες, Λίμνη Πρέβελη, Δαμνόνι, Αμμούδι, Κόρακας, Φραγκοκάστελλο κ.α.


ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΕΒΕΛΗΣ

Η παραλία με τους φοίνικες βρίσκεται στην νότια ακτή της Κρήτης κοντά στο Μοναστήρι Πρέβελη. Είναι η πλέον φωτογραφημένη παραλία της Κρήτης.


ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ


Σύμφωνα με την παράδοση την Ι.Μ. Αρκαδίου θεμελίωσε ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ηράκλειος ενώ η ανοικοδόμησή της έγινε από τον αυτοκράτορα Αρκάδιο τον 5ο αι. μ.Χ. από τον οποίο πήρε και τον όνομά του το μοναστήρι.

ΜΟΝΗ ΠΡΕΒΕΛΗΣ


Η Μονή Πρέβελη, που βρίσκεται σε απόσταση 37 χιλ. από το Ρέθυμνο περιλαμβάνει δύο μοναστήρια που απέχουν μεταξύ τους 3 χιλ: την «Κάτω Μονή» που είναι εγκαταλειμμένη και το «Πίσω Μοναστήρι» που λειτουργεί και είναι επισκέψιμο


ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ



Η πόλη παρουσιάζει συνεχή κατοίκηση από τους πρωτομινωικούς χρόνους (2600 - 2000 π.Χ.) έως σήμερα. Αποικίζεται από Δωριείς στους γεωμετρικούς χρόνους. Στην ακρόπολη της, ιερό κοντά στην εκκλησία Αγία Ειρήνη, κολοσσικές δεξαμενές λαξευμένες στο βράχο, των αρχαϊκών χρόνων.


ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑΣ

Είναι το πρώτο μουσείο αρχαιολογικού χώρου στην Κρήτη. Μολονότι μικρότερο σε μεγέθος, είναι αντίστοιχο με εκείνα της Ολυμπίας, των Δελφών και της Βεργίνας. Δημιουργήθηκε για να στεγάσει τα αποτελέσματα των ανασκαφών που διενεργούνται εδώ και τριάντα χρόνια στην αρχαία πόλη της Ελεύθερνας.


ΜΟΝΗ ΒΩΣΑΚΟΥ

Το μοναστήρι είναι αφιερωμένο στον Τίμιο Σταυρό. Στην επιγραφή της εισόδου του ναού αναφέρεται ότι χτίστηκε το 1195 αλλά                                        καταστράφηκε 2 φορές.



ΜΟΥΣΕΙΟ 
EL GRECO

Μουσείο αφιερωμένο στον El Greco, μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της παγκόσμιας ιστορίας της ζωγραφικής.